HISTORIA

Huolintatalo valmistui vuonna 1982. Sen rakennutti kaupan ja merenkulun parissa vuonna 1886 yritystoimintansa aloittanut John Nurminen Oy, jonka silloisesta päätoimialasta talo sai nimensä. Yleisradio toimi Huolintatalossa vuosikymmenen taitteeseen, jolloin osakkaiksi ja käyttäjiksi tulivat John Nurminen Oy:n lisäksi Elintarviketeollisuusliitto ry, Suomen Leipuriliitto ry ja Kuntien Tekniset KTK ry. Käyttäjät saivat mieleisensä tilat. Järjestöt ovat arvostaneet kokoustamiseen ja virkistymiseen soveltuvia tiloja. Logistiikkayritys John Nurminen Oy oli taloa suunniteltaessa painottanut sijainnin logistisia etuja. Toimistotilat on suunniteltu tehokkaiksi ja muunneltaviksi.

John Nurmisen Säätiö vaalii talossa perustajayhtiönsä historiaa: talossa on näytteillä hieno kokoelma vanhoja Itämeren ja Skandinavian karttoja, maailmankarttoja, meriaiheisia maalauksia, laivojen pienoismalleja ja meriantiikkia.

Kuvassa Matti ja Juha Nurminen Huolintatalon perustuksilla John Nurminen Oy:n  hallintojohtaja Esa Kauppisen kanssa vuonna 1980.